Persoonlijk cache notities

Uit Wiki-Opencaching.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op elke cachepagina kan men een persoonlijke cache notitie schrijven. Dit kan gebruikt worden als er bij een cache vragen worden gesteld die van te voren op het internet opgezocht zouden moeten worden. Hier kan ook je oplossing van die moeilijke puzzel geplaatst worden of een link naar een pagina waar de oplossing gehaald is. Ook kunnen de antwoorden van bijvoorbeeld de vragen van een multi cache geschreven worden. Dit kan allemaal extra informatie zijn voor jezelf of wanneer iemand jou om een hint vraag over een cache. Deze Persoonlijke cache notities zijn niet te zien door anderen en worden (indien ingevuld) ook met de GPX meegestuurd. Zij kunnen dus ook gelezen worden in je GPS.

Invullen Persoonlijke cache notitie

Persoonlijke cache notitie

Ga naar de betreffende cachepagina en scrol een stukje naar beneden onder de cache beschrijving. Vul alles in wat je nodig acht met zoals hierboven vermelde voorbeelden. Klik op Opslaan en alles is veilig opgeslagen. Voor eventuele veranderingen kan er op Bewerken geklikt worden en na het bewerken weer op Opslaan klikken. Mocht deze Persoonlijke cache notitie overbodig geworden zijn kan deze notitie via de knop Verwijderen worden verwijderd.
Let wel dat dit verwijderen definitief is.

Overzicht Persoonlijke cache notities

Overzicht cache notities

Mocht je een hele verzameling Persoonlijke cache notities verzameld hebben dan kan dit in een handig overzicht op het scherm getoond worden.
Voor een overzicht van je verzamelde cache notities te zien klik dan links in het Gebruikers Menu op Mijn cache notities.

Wanneer er op de Mijn cacheche notities pagina de muisaanwijzer links op de cachenaam blijft ziet men de notitie die daar geschreven is. Zo hoeft men niet speciaal naar de betreffende cache pagina te gaan. Men kan ook wel naar de cachepagina gaan door op de cachenaam te klikken.

Onder de kolom Gecorrigeerde coördinaten zijn de coördinaten zichtbaar indien op de betreffende cachepagina de coördinaten zijn gecorrigeerd. Dit kan bijvoorbeeld de cachelocatie zijn van een Puzzel cache maar ook van een Multi cache. Rechts van het gecorrigeerde coördinaat kan het emmertje aangeklikt worden om het originele coördinaat terug te zetten.

Onder De laatste logs is de datum van de laatste log te zien en wanneer de muisaanwijzer op het log status icoontje staat kan ook de laatste log gelezen worden.

In de kolom Verwijderen kan de Persoonlijke cache notitie verwijderd worden.