Crosslisting

Uit Wiki-Opencaching.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat is crosslisting?Crosslisting is het plaatsen van een geocache op verschillende geocaching websites. Zo kan je bijvoorbeeld een geocache zowel op Opencaching, Terracaching, GC.com of op om het even welke andere geocaching website plaatsen. Weet goed dat dit een optie is die speciaal door Opencaching wordt aangeboden. Op bv. GC.com moet men van deze houding niks weten. Het is dus een extra service die Opencaching biedt.

Crosslisting vs. nieuwe unieke cachesTerwijl Opencaching de mogelijkheid biedt om aan crosslisting te doen, gaat de voorkeur uit naar nieuwe, unieke caches die alleen maar te vinden zijn op Opencaching. Enkel op deze manier kan Opencaching zich onderscheiden van andere geocaching websites.

Wanneer je een cache aanbiedt die enkel en alleen op Opencaching te vinden is, duidt je dit aan met het OC-Only attribuut op de cachepagina. OC-only.JPG

Wat moet je doen?Wanneer je een geocache aanbiedt op Opencaching die reeds bestaat in een andere geocaching database, zal je op de cachepagina de mogelijk hebben om de referentiecode in te vullen van die cache op die andere website. Wanneer je dit doet, wordt er GEEN data overgenomen uit die andere database. De referentiecode die je invoert, dient enkel en alleen als verwijzing.

Crosslisting.JPG

LET OP!!! Enkel wanneer je 50 geocaches hebt gevonden op Opencaching, zal deze crosslisting link zichtbaar worden. OtherDB-link.JPG