Cachepagina afdrukken

Uit Wiki-Opencaching.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het is mogelijk om een enkele cache pagina af te drukken of een aantal cachepagina's achter elkaar. Daar wij graag het milieu en onze portemonnee willen ontzien wordt er de mogelijkheid geboden om de afdrukken zo simpel mogelijk te houden. Dat wil zeggen dat de afbeeldingen wel of niet, of klein afgedrukt kunnen worden. Dit geld alleen voor afbeeldingen die geüpload zijn via de Voeg nieuwe afbeelding toe functie van de site. Afbeeldingen die met een link in te beschrijving getoond worden zullen hetzelfde formaat blijven.

Enkele cache afdrukken

Afdruk instellingen

Ga naar de cache pagina die afgedrukt dient te worden. Klik in de horizontale menu balk boven op de cache pagina op Afdrukken. Boven in deze pagina kunnen er een aantal instellingen aangepast worden.

  • Tonen van logs: Kies hier of er geen, de laatste 4 of alle logs afgedrukt moeten worden. Dit kan handig zijn als er een kleine hint in een log staat.
  • Tonen afbeeldingen: Kies hier of er geen, kleine of grote afbeeldingen afgedrukt moeten worden. Let op dat grote afbeeldingen veel inkt verbruikt.
  • Decodeer hint Indien je gebruik wilt maken van de gedecodeerde hint, vink dan deze optie aan.
  • Spoilerfoto Vink deze aan als je gebruik wilt maken van de spoilerfoto indien aanwezig. Let op dat ook een foto formaat hierboven gekozen is. Grote afbeelding verbruikt veel inkt.

Klik na elke wijziging op Veranderen en scrol naar beneden of de afdruk naar wens is.

Ga vervolgens naar de afdruk optie van je browser en druk de pagina af.

Meerdere caches afdrukken

Wanneer er meerdere cache pagina's afgedrukt moeten worden voor bijvoorbeeld een reeks caches is deze functie een handige oplossing i.p.v. voor elke cache een afdruk te maken. Hiermee worden alle geselecteerde caches achter elkaar afgedrukt. Op deze manier kan er flink op papier bespaard worden.

  • Ga naar de gewenste cache pagina klik boven in op Naar klembord. Nu zal er helemaal boven in het horizontale menu een extra knop komen met klembord (1) waarin tussen haakjes aangegeven staat hoeveel caches er in het klembord staan.
  • Herhaal de vorige stap voor elke cache die afgedrukt moet worden.
  • Wanneer alle gewenste cache in het klembord staan kan er in de bovenste horizontale menubalk op Klembord geklikt worden.
  • Nu zie je alle caches die eerder naar dit klembord verplaatst waren. Controleer of alle gewenste caches hier vermeld staan.
  • Klik nu op Alles afdrukken en stel bovenaan alles in zoals hierboven beschreven bij Enkele cache afdrukken.