Cache beoordeling

Uit Wiki-Opencaching.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De kwaliteits selectie wordt gemaakt op het moment van het maken van een Log Entry op de cache lijst op Opencaching BeNeLux.

Schaal

De vinder van een cache mag de kwaliteit van de cache beoordelen op een schaal van 1 tot 5 met behulp van een van de volgende mogelijkheden :

  1. SLECHT -op een niet geschikte verstop plaats, een slechte container, niet goed onderhouden. Niet de moeite om er naar toe te gaan.
  2. MIDDELMATIG - Ik heb ze slechter gezien, maar deze vondst telt in ieder geval mee in mijn "gevonden" telling.
  3. GEMIDDELD - Niet geweldig en niet slecht. Alleen een gemiddelde cache.
  4. GOED - Unieke verstop plaats en/of container. Het was leuk deze te vinden. Een pluim voor de verstopper!
  5. UITSTEKEND - Geweldige verstop plaats, geweldige container, deze cache bepaald de norm!
  • Gebruik Probleem melden als de cache wordt vermist, of op een onveilige plaats ligt en hij bevat geen "GEVAARLIJK" kenmerk, als de cache een ongepaste inhoud heeft, of als deze gearchiveerd moet worden!

Tips

  • Alleen caches welke ten minste drie keer hun gemiddelde beoordelingen hebben gepresenteerd in hun pagina beschrijving en ook in de map van de caches worden getoond. Individuele beoordelingen, ontvangen door een cache worden nooit getoond.
  • Hoewel het beoordelings systeem vooral bedoeld is, om de geocachers te helpen bij het selecteren van de te zoeken caches, zal het hopelijk op lange termijn ook een positieve invloed hebben op de gemiddelde kwaliteit van alle hier vernoemde caches.
  • Het moet worden benadrukt, dat voor die caches welke slechts een paar keer gewaardeerd worden, de gepresenteerde gemiddelde waardering moet worden benaderd met de nodige voorzichtigheid. De gepubliceerde gemiddelde beoordelingen zullen meer gaan betekenen als er meer als tien evaluaties van een geocache zijn. Daarom, wordt er verwacht dat het beoordelings systeem zijn verwachte functionaliteit 1 jaar na de introductie zal bereiken, en voor sommige caches zelfs later.
  • Tot slot, raden wij U aan, om de caches welke U vind verantwoord in te schatten. Onthoud dat de bepaalde waarde wordt gebruikt om al de verschillende aspecten van de cache kwaliteiten te beoordelen. Probeer alstublieft de caches objectief te beoordelen, en onthoud altijd dat wij alleen de caches en nooit de eigenaren ervan moeten beoordelen.